Stoomkoeler 6 meter

De monsternamespiraal heeft een laag intern volume, wat heeft bijgedragen aan het zeer lage totale volume van de koeler, vergeleken met andere koelerfabrikaten.

De monsternamespiraal heeft een laag intern volume, wat heeft bijgedragen aan het zeer lage totale volume van de koeler, vergeleken met andere koelerfabrikaten.

Alle koelers zijn compleet gefit met roestvast stalen koppelingen welke demontage en onderhoud snel en eenvoudig maken. Voor inspectie- en onderhoudswerkzaamheden kan het AISI304 koelerhuis gedeeld worden in twee delen welke gekoppeld zijn met een klembeugel en afgedicht met een Viton O-ring waardoor dit huis drukdicht is tot 25 Bar.

De complete koeler is voorzien van een productie serienummer en een traceerbaar DIN 3.1b materiaal- en afperscertificaat.

Het koelerspiraal is gemonteerd op het koelerhuis, door middel van doorgeboorde koppelingen, waarmee het wisselen van een spiraal een zaak van minuten is. Er is geen las- en slijpgereedschap en ervaring nodig om de monsternamespiraal te kunnen wisselen. De koelerspiraal is gefabriceerd uit een AISI316 roestvast stalen naadloze buis met één of geen lassen in de koeler. Alle spiralen zijn hydrostatisch afgeperst op 250 Bar en worden geleverd met een certificaat.

Hastelloy 825, Monel 400 spiralen als ook spiralen van andere materialen zijn op verzoek leverbaar. Het patroon van de aansluitingen op het koelerhuis deksel zijn zodanig gepositioneerd dat de hete inlaat is afgeschermd door de koelwaterleidingen. De monsternameleidingen worden door middel van roestvast stalen union koppelingen verbonden met de koelerspiraal.

Specification sheet

Product : Sample Cooler Model: : MI06-304/316

Coil length: : 6000 mm Coil Tubing: : DN6/4 AISI 316L BA Coil contents: : 0.075 ltr

Max. Sample pressure: : 250 Bar Max. Sample temp. : 250 °C Max. Sample flow: : 1 ltr/minute Hydrostatic test press.: : 250 Bar Connections: : Swagelok 6 mm AISI 316L

Alternative Materials : : Monel 400, Hastelloy 825, Carbon Steel, Brass Alternative Coil tubing: : 1/4" OD

Body material: : AISI 304L Body contents: : 1.25 ltr Max Body pressure: : 10 Bar Max Body temp.: : 50 °C Hydrostatic test press.: : 13 Bar Connections: : ½" NPT female

Alternative Materials : : AISI 316L

Certificates: : 3.1B Material : Hydrostatic test certificate

Typical applications: Boiler IP and HP Steam multiple streams, Process cooling of liquids

Advantages: • Triclamp body connection allows easy access to the coil for inspection. • Easy exchangeable sample coil through connector system reducing downtime to a few minutes. • Compact body size. • Alternative sample coil materials available for abrasive applications.

 

 stoomkoelers